Bisiklet nasıl kilitlenir?

Bisiklet nasıl kilitlenir?

Kilidinizi seçin

Öncelikle, hırsızların kesmesi veya kırması zor olan en az bir adet sağlam, yüksek kaliteli kilide sahip olduğunuzdan emin olmalısınız. Devre dışı bırakılması en zor olan zincir kilitleri ve u-kilitleri en iyisidir. Bisikletinizin daha kolay kilitlenmesini ve çalınmasını zorlaştırmak için her iki kilit türünü birlikte kullanabilirsiniz.

Kilitlere bu linkten ulaşabilirsiniz: Kilitler

Konumunu seçin

Ardından, bisikletinizi kilitlemek için kalıcı bir şey bulmanız gerekecek. Bisiklet rafları idealdir, ancak bir tane bulamazsanız, bir sonraki en iyi seçeneğiniz yere sağlam bir şekilde sabitlenmiş bir yapıdır. Bir direk veya bir bank ideal olabilir. Bisikletinizi gece park ediyorsanız, kilitlemek için iyi aydınlatılmış bir alan bulduğunuzdan emin olun.

Kilitleyin

Bisikletinizi kilitleyebileceğiniz bir şey bulduğunuzda, sadece ön tekerleğinizi veya kadronuzu kilitlemeyin. Kilidinizin hem kadronuzu hem de arka tekerleğinizi sabitlediğinden emin olun. Daha dikkatli olmak istiyorsanız, ön tekerleğinizi çıkarabilir ve arka tekerleğinizle kilitleyebilirsiniz. Bazı insanlar bunu kolaylaştırmak için ana kilitlerine ek olarak uzun bir zincir kilidi veya kablo kilidi kullanır.