Sıcak havalarda nasıl giyinilir?

Sıcak havalarda nasıl giyinilir?

Selede geçirilen güneşli bir günden daha iyi bir şey olamaz. Ancak sıcaklıklar yükseldiğinde, yolculuğunuz birkaç saniye içinde eğlenceliden dayanılmaz hale gelebilir.

Bisiklete binerken sıcak günlerde sizi rahat ettirmek için bir grup günlük yolcudan sıcak havada en iyi sürüş ipuçlarını sorduk:

Yollardan ipucu alın

Dağ bisikleti kıyafetleri, geleneksel bisiklet ekipmanlarının tüm avantajlarının yanı sıra nefes almak için biraz daha fazla alana sahiptir. Yol kitinizin performansa dayalı malzemeleri, bisiklete özel oturması ve saklama avantajlarını elde etmeye devam edeceksiniz. İşlerin biraz yapışkanlaşabileceği günler için biraz hava akışı ve hareket özgürlüğü eklenmiştir.


Temel katmanı atlamayın

Ana katmanların sadece soğuk hava için olduğunu mu düşünüyorsunuz? Sıcak havalarda içlik giymek, cildin hızla nemlenmesine yardımcı olur ve sürüş sırasında serin kalmanızı sağlar.



Daha gölgeli bir rota bulun

İşler ısındığında, en çok ağaç veya bina örtüsünün olduğu rotayı seçin. Küçük bir gölge, sıcak bir günde büyük bir fark yaratabilir.

Güneş kreminizi unutmayın

Açık hava etkinliği kuralı 1 - her zaman güneş kremi kullanın. Ancak güneş korumasının burada bitmesi gerekmez! Bontrager, kol kılıfları, dizlikler ve kasklar dahil olmak üzere güneşli günler için tasarlanmış eksiksiz bir cilt koruma ürünleri serisi üretmektedir.

Kendinize daha fazla zaman verin

Sıcaklık yükseldiğinde bisiklete biniyorsanız önceden plan yapın ve normalde yapacağınızdan biraz daha erken çıkın. Bu şekilde daha yavaş bir hızda sürebilir ve terlemeyi minimumda tutabilirsiniz. Gideceğiniz yere vardığınızda, duş almadan veya giysilerinizi değiştirmeden önce vücudunuzun soğuması için birkaç dakika bekleyin.


Su > kahve

Bunaltıcı günlerde, kahveyi yolculuğunuz sonrasına saklamalısınız. Kafein, vücudunuzun sodyum ve suyu normalden daha hızlı atmasına neden olan bir idrar söktürücü görevi görebilir; bu, her ikisi de vücudunuzda sıcak yolculuklarda olmasını istediğiniz şeylerdir.


Sırt çantası yerine arka bagaj ve çanta kullanın

Sırt çantaları ve postacı çantaları, ulaşım için harika araçlardır, ancak sürüş sırasında hava akışını kısıtlarlar. Kargonuzu bisikletinizin arkasındaki çantalara veya yan çantalara koyarak, vücudunuz çok daha serin tutabilirsiniz.


Bisiklet iç çamaşırı kullanın

Bu nefes alabilen, iç çamaşırı benzeri şort, normal bir bisiklet şortunun dolgusunu ve rahatlığını sağlar, ancak normal kıyafetlerin altına sığabilir. Bu, ne giyerseniz giyin sizi ekstra rahat ettirecek bir bisiklet yükseltmesidir.